Pizza Ovens

Deze pizza oven is afkomstig uit Zuid-Afrika en is gemaakt van zeer sterk keramiek. Deze oven stookt u op houtskool en behaalt een temperatuur van ruim 320 graden, die uren behouden kan worden.

 

Deze hoge temperatuur in combinatie met de poreuze pizzasteen is het geheim achter de heerlijke knapperige traditionele pizza bodem.

 

U maakt in een handomdraai de lekkerste, op houtskool gebakken, pizza’s met een knapperige bodem en sappige ingrediënten.

 

Maar deze oven is meer, dan alleen een pizza oven. U kunt hem ook gebruiken als BBQ of  als rookoven.

 

African Flame by Art of Fire pizza oven

 

De oven is zeer gemakkelijk aan te steken en is binnen 30 minuten klaar voor gebruik. U kunt dan ruim 2 uur bakken op een temperatuur van ruim 320 graden. Elke 5 minuten is er een pizza klaar.

 

Perfect om met een groep gezellig te bakken en te genieten. Tafel vol kleurige en geurige ingrediënten, iedereen maakt zijn favoriete pizza en bakken maar.

 

Met hout of met speciale rooksnippers kunt heerlijk roken. Denk aan zalm, forel, paling en kip. Simpel, snel en lekker.

 

Met het rooster is dit de perfecte BBQ. ‘Braai’ zoals ze dat in Zuid Afrika noemen. Doordat er veel hitte in de deksel zit, kunt u ook grote stukken vlees of vis heerlijk doorgaren.

 

 African Flame Pizza Oven buiten

 

Een pizza bakken duurt nog geen 10 minuten, je kunt dus makkelijk een groep tafelgenoten verwennen met super snelle heerlijke pizza’s. U kunt de tafel dekken met allerlei kleurrijke en geurige ingrediënten.

 

Iedereen krijgt de kans om zijn favoriete pizza (of slice) klaar te maken. Experimenteer ook eens met andere ingrediënten zoals blauwe kaas of camembert met groene vijgen. Was dat geen goede combi? Over 10 minuten een nieuwe kans!

 

 

Door het gebruik van het bijgeleverde rooster is de oven te gebruiken als BBQ en tevens als rookoven. Vanwege de hittecirculatie in de BBQ kunt u heerlijke stukken vis en vlees doorgaren.

 

African Flame Braai pizza oven

 

De Pizza Oven is in twee kleuren verkrijgbaar:  zwart en terracotta/bruin.

 

Bekijk hier de instructie video’s van de Pizza Oven!