Pothaarden

Stijlvolle Pothaarden

De sfeervolle keramische pothaard wordt geproduceerd in kleine getale in een fabriekje in de hoofdstad van Zuid-Afrika. De vorm van deze haard is oorspronkelijk gebaseerd op de ronde Mexicaanse potkachel. Alex, een erkende pottenbakker uit Kaapstad, heeft deze vorm verder geëvolueerd tot de robuuste vierkante Earthfire-pot.

Download onze bruchure over de sfeervolle keramische haarden

Stijlvolle Pothaarden bij African Flame

Onze vrijstaande handgemaakte pothaarden zijn een verrijking voor uw inrichting. Naast de exotische uitstraling heeft het een hoge warmteafgifte. Eigenlijk kunnen we wel stellen: alle voordelen van een open haard maar niet de nadelen. Een open haard verliest namelijk veel van de warmte, terwijl deze pothaard erg lang warm blijft vanwege de keramiek. We noemen dit ook wel een accumulerende eigenschap. En dat terwijl u lekker kunt genieten van een open vuur.

De nostalgische pothaarden worden van speciaal samengestelde klei volledig met de hand gemaakt en tweemaal gebakken aan de hand van de Japanse-Raku-techniek, waarmee een craquelé-effect bereikt wordt. Met een glazuurlaag gaat de pot ook nog eens mooi glanzen. Ze ondergaan in het productieproces vele thermische schokken. Dankzij dit Raku-proces is elke pot uniek, compleet vuurbestendig en zal nooit breken ten gevolge van thermische schokken.
Prijzen *

€ 1990,- 

(inclusief BTW, standaard en scherm)

Neem contact op voor meer informatie of voor een bestelling.

Let op: Vanwege het handwerk is iedere haard uniek en kleuren kunnen dus afwijken van de productfoto’s. Vraag altijd een foto op van de haard die we nu op voorraad hebben. Of kom langs.

African Earth Fireplace - haardenhaarden - african flame - pothaarden