Pothaarden

Stijlvolle Pothaarden

Deze sfeervolle, keramische pothaarden worden in kleine getale geproduceerd, in een fabriekje in Zuid-Afrika. De houtkachels van African Flame  worden van speciaal samengestelde klei volledig met de hand gemaakt en tweemaal gebakken. De vorm van deze haard is oorspronkelijk gebaseerd op de ronde Mexicaanse potkachel. Alex, een erkende pottenbakker uit Kaapstad, heeft deze vorm verder ontwikkeld tot de robuuste vierkante Earthfire-pot.

 

 

Onze vrijstaande handgemaakte pothaarden hebben naast een exotische uitstraling een hoge warmteafgifte. Zo geniet u van de voordelen van een open haard, zonder de nadelen. Een open haard verliest namelijk veel van de warmte, terwijl deze pothaard erg lang warm blijft, vanwege het keramiek waarvan hij is gemaakt. We noemen dit ook wel een accumulerende eigenschap. En dat terwijl u lekker kunt genieten van een open vuur.

 

African Flame Pothaard African Earth

 

De sfeervolle pothaarden worden van speciaal, samengestelde klei volledig met de hand gemaakt. Daarna wordt de pot tweemaal gebakken. Afgewerkt met een glazuurlaag gaat de pot ook nog eens mooi glanzen. Tijdens het productieproces ondergaan de pothaarden thermische schokken, waardoor de kans op breken minimaal is. De sfeervolle pothaarden zijn compleet vuurbestendig.

 

African Flame pothaard buiten

 

 

 

 

 

Let op: Vanwege het handwerk is iedere haard uniek en kunnen kleuren dus afwijken van de productfoto’s. Vraag altijd een foto op van de haard, die we nu op voorraad hebben. Of kom langs, u bent van harte welkom. De koffie staat voor u klaar.