African Flame by Art of Fire

Art of Fire heeft een grote liefde voor unieke kachels, die nog traditiegetrouw met de hand worden gemaakt van duurzaam keramiek. Daarom zijn we blij dat we vanaf nu, naast ons Italiaanse Design, de kachels van African Flame kunnen aanbieden.

 

African Flame Pothaard African Earth sfeerbeeld

 

Handgemaakte Pothaarden van keramiek

Deze sfeervolle, keramische pothaarden worden in kleine getale geproduceerd, in een fabriekje in Zuid-Afrika. De houtkachels van African Flame  worden van speciaal samengestelde klei volledig met de hand gemaakt en tweemaal gebakken aan de hand van de Japanse-Raku-techniek, waarmee een craquelé-effect bereikt wordt.

 

Naast de exotische uitstraling hebben de pothaarden een hoge warmteafgifte. Dankzij het keramiek hebben ze een accumulerende werking. De pothaarden zijn in verschillende kleuren (of kleurenstellingen) verkrijgbaar. De kleuren zijn veelal op natuurlijke basis en kunnen variëren in uitkomst. Het bakproces bepaalt het definitieve uiterlijk van de pot.

 

African Flame Pizza oven blog sfeerbeeld

Even wachten…PIZZA

 

Deze Zuid-Afrikaanse keramische pizza-oven is eenvoudig te bedienen. Het opwarmen met houtskool duurt maar 30 minuten, de oven kan vervolgens de hitte van 350 graden uren behouden. Deze hoge temperatuur en de poreuze pizzaplaat is het geheim achter de heerlijke authentieke pizza’s. De oven is multifunctioneel, want hij kan ook als barbecue en rookoven dienen. De pizza oven is in drie kleuren verkrijgbaar: zwart, terracotta/bruin en mooi rood.

 

African Flame Fire Pit food

 

Voor de zomeravonden

 

De FirePit van African Flame is handgemaakt van duurzaam keramiek en is meer dan een stijlvolle vuurkorf. Met het bijgeleverde roestvrijstalen rooster kan je de FirePit omturnen naar een echte braai. Het keramiek slaat warmte op zoals steen en geeft een heerlijke warmtestraling, ook nadat het vuur gedoofd is. Barbecue, sfeer en warmte in één! Laat de heerlijke zomeravonden maar komen.

Comments are closed.